Jump to content

Ön is Quaestor-kötvényes volt? Ez érdekelni fogja

2016. 05. 18. 09:04

Az idén január elsejével létrejött Kárrendezési Alap a kárrendezési törvény mentén végzi el  a tavaly április óta felszámolás alatt álló befektetési társaság kötvényeseinek kifizetését. 

A Kárrendezési Alap már közel 8 ezer károsult részére több mint 12 milliárd forintot utalt át a kifizetőhely számára, és a további kifizetéseket is folyamatosan indítja a jogosultaknak, viszont az eljárás teljes összege várhatóan eléri a 38 milliárd forintot. A meghatározott összeget a lakóhelyük szerinti legközelebbi takarékszövetkezeti fiókban vehetik fel az érintettek.

Erről és a további részletekről pedig levélben tájékoztatják az érintetteket. A kifizetést azoknak a jogosultaknak tudja teljesíteni az alap, akik esetében a kárrendezés összegét tartalmazó levél átvétele óta eltelt a visszavonásra rendelkezésre álló 30 napos határidő.

Az alap részére eddig 448 kérelmező, a kárrendezésben résztvevők alig több mint egy százaléka jelentette be kárrendezési kérelmének visszavonását, a szám jelentős változására nem számít az alap.

(Forrás: MTI; privatbankar.hu / Kép forrása: privatbankar.hu)