Jump to content

Az aktivista nem bűnöző

2017. 09. 08. 08:00

Vigyázat, civilek! Így szólt a 17. ARC közérzeti kiállítás agyindító felhívása. A kiállításon a joggal felvetett aktuális téma mellett maguk a civilszervezetek is megjelennek üzeneteikkel.

A civilszervezetek leginkább a színfalak mögött dolgoznak egy-egy fontos ügy érdekében. Ők így segítik mindennapi életünket, eredményeiknek csendben örülnek, sem őrjöngő tapsvihar, sem látványos tűzijáték nem hirdeti, hogy kitartó munkájukkal célt értek.

Az ARC számára viszont fontos, hogy bemutassa tevékenységüket, így az idei ARC kiállításon ismét lehetőséget kaptak, hogy – ha nem is rivaldafénybe – de a közvélemény és a nagyközönség fókuszába kerüljenek.

 

Az idei, Vigyázat, civilek! című közérzeti plakát-tárlat keretében tehát a MACI – Magyar Civilszervezetek és a MagNet Civil Kapcsolatok Program jóvoltából civil szervezeteket bemutató plakátok is feltűnnek, melyet civilszervezeteknek és kreatív ügynökségeknek kiírt pályázat előzött meg.

A MagNet Közösségi Bank egy ún. kreatív rapid-randival is hozzájárult ahhoz, hogy civilszervezetek, és – segítségét ingyen felajánló – kreatív ügynökségek között együttműködés jöhessen létre, színvonalas plakátok születhessenek.

A Vigyázat, civilek! 17. ARC kiállítás 2017. szeptember 8. és 24. között tekinthető meg Budapesten, az Ötvenhatosok terén, ahová idén is mindenkit várnak a szervezők.

A MACIARC kamarakiállításon megjelenő 12 plakát megmutatja, hogy a társadalmat érintő fontos kérdésekkel foglalkozó civilszervezetek tevékenysége komoly és fontos. Milyen arcot vág a strucc? Mennyit futott Márk az elmúlt két évben? Mi a különbség az aktivista és a bűnöző között? Ez mind kiderül az idei MACIARC-on.

 A kamarakiállításon bemutatkozó szervezetek:

Adj Hangot Egyesület, Amnesty International, Bagázs Egyesület, Egy Csepp Figyelem Alapítvány, Független Diákparlament, Hintalovon Alapítvány, Magyar Rett Szindróma Alapítvány, Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, Present Perfect - Kommunikációs Készségfejlesztő Egyesület, SUHANJ! Alapítvány, UNICEF Magyarország, Vigyél Haza Alapítvány

 

www.arcmagazin.hu, facebook.com/arcmagazin

(Forrás: Szerkesztőség)