Jump to content

Közeleg a gyereknap – mennyit és mire költünk?

2017. 05. 26. 18:00

Május utolsó vasárnapján tartják hagyományosan a gyereknapot, ezt tíz magyar családból kilencben meg is ünneplik. A családok átlagosan 2-5 ezer forintot szánnak valamilyen meglepetésre, derül ki két nagy játékbolt-hálózat, a Játéksziget és a Regio felméréséből.

Ennél többet csak a szülők negyede szán a gyerekek megajándékozására, ők akár 10-20 ezer forintot is költenek ebből az alkalomból. A gyerekek elsősorban játékot kapnak, ezt követően a ruhák és a könyvek a legnépszerűbb ajándékok, programok között pedig a tematikus fesztiválokat és a közös fagyizást  kérik a gyerekek.

A pünkösdi hosszú hétvégén a kisgyermekes családok egyharmada utazik el, a legnépszerűbb úti célnak a Balaton, az Északi-középhegység és Budapest számít. A családok elenyészően kis része ad ajándék és/vagy program helyett pénzt a gyerekeknek, itt 1-2 ezer forint zsebpénz-kiegészítést ítélnek meg a jeles alkalomból. A családok kétharmada a helyi gyereknapi rendezvényeket látogatja meg, egyharmaduk pedig kirándulni indul, emellett természetesen a közös játék is nagy szerepet kap.

(Forrás: penzugyguru.hu; mti.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)