Jump to content

Itt az app, amivel lekötheti a gyereket utazás közben

2017. 05. 09. 19:37



A Felelős Innováció díjas, Plukkido tervezőcsapat újabb nevelést segítő eszköze, az ÚtraManó gps alapú alkalmazás, amivel az autóban utazó gyermek arról hall mesét, amit éppen a környezetében lát.

Szinte minden autós családnál előfordul, hogy a gyermek az út során nyugtalan lesz és ezt a helyzetet a szülők  gyakran feszülten kezelik.

Esetleg olyan eszközökhöz nyúlnak, amik ideig-óráig működnek, de folyamatos készenlétet igényelnek a szülő részéről, ami ha épp egyedül utazik a gyermekkel, akkor komoly kihívást jelent és még veszély forrása is lehet.

Az ÚtraManó alkalmazás előre felvett, zenei aláfestéssel rendelkező audioanyagot játszik le a kicsiknek, amint egy adott pont közelébe érkeznek a járművel. Az út során ezekből koherens mese áll össze, s miközben a gyermek kifelé figyel, várja a következő látnivalót, azaz egy meserészletet és nem unatkozik.

Az alkalmazás megkönnyíti a szülő dolgát, aki saját döntése alapján bevonódik az eseményekbe vagy csak a vezetésre koncentrál. A meserészletek írásakor és időzítésekor a Plukkido szakemberei figyelembeveszik a kisgyermekek pszichológiai jellemzőit, érdeklődését, időt hagynak a látottak feldolgozására, valamint beépítik a mára már több ezer fős közösségüktől származó, kisgyermekes családok tapasztalatait.

Az alkalmazás alapverziója ingyenes letöltéssel elérhető lesz, a fővárosból a Balatonra tartó családok már örömüket lelhetik Szusz, a kis szélgyerek és a Felhő kalandjaiban, akik az út során még párbeszédbe is elegyednek az utazó gyerekekkel.

(Forrás: penzugyguru.hu; hirado.hu; kép: pixabay.com)