Jump to content

Aki fut, kedvezményt kap!

2017. 04. 28. 16:50

Számos futást segítő applikáció mellett megjelent egy új, magyar alkalmazás, amely a kitűzött távok elérését kuponokkal jutalmazza.

Egyre többen vannak, akik rendszeresen eljárnak futni. Az NN Biztosító reprezentatív felmérést készített a magyarok futási szokásairól. Ennek eredménye szerint a magyar internetzők 29 százaléka heti rendszerességgel fut, átlagosan 4,3 km-t. A legtöbb futó a telefonját viszi magával az edzésre, és minden hatodik futó használ valamilyen kütyüt a futáshoz, pl.: okosórát, aktivitásmérő pántot.

A felmérésben résztvevők mintegy 38 százaléka használ futóapplikációt, elsősorban azért, hogy számon tartsa azt, hogy hány kilométert futott, mennyi kalóriát égetett el és milyen intenzitással mozgott. Ma  már számos angol nyelvű alkalmazás mellett egy új, magyar app is elérhető, a runaddict. Az alkalmazás lényege, hogy a kitűzött cél elérését vásárlási kedvezményekkel jutalmazza. A runaddict felhasználói a megtett kilométerekért cserébe pontokat gyűjthetnek, melyeket az alkalmazás partnereinél futással, sportolással és egészséges életmóddal kapcsolatos kedvezményekre válthatnak be.

(Forrás: penzugyguru.hu; privatbankar.hu; kép: pixabay.com)