Jump to content

Ha WP 8.1 készüléked van, ne lepődj meg, ha nem megy a messenger!

2017. 03. 31. 18:05


Lehet, hogy az én tájékozatlanságom és figyelmetlenségem volt az oka, de meglepődve tapasztaltam, hogy ha messenger üzenetet akarok küldeni a telefonomról, az üzenet végén egy piros felkiáltójel jelenik meg és többszöri próbálkozás után sem sikerül elküldeni azt. Minden más alkalmazás fut a telefonon, az internetkapcsolat rendben van, egyedül ez használhatatlan. Utána olvastam a dolognak és akkor szembesültem a tényekkel.

A Facebook a hónap végével (március 29.) megszüntette a Messenger támogatását a Windows Phone 8.1-es rendszert futtató készülékeken. A felhasználókat e-mailben értesítették a változásról. Másik alkalmazással ugyan használható az üzenetküldés, de azok elég fapados megoldások.

Köszönjük, hogy a Messengert használod, sajnálattal értesítünk, hogy március végével az alkalmazásverziódat nem támogatjuk, ami azt jelenti, hogy nem fogsz tudni üzeneteket küldeni vagy fogadni” - áll a levélben.

A WP 8.1 rendszereken a Facebook főalkalmazásába kerül vissza a beszélgetés lehetősége, ahogy korábban, a Messenger megjelenése előtt volt. A döntés oka az volt, hogy a Windows Phone használói még mindig 2 százalék körüli részesedéssel rendelkeznek az okostelefon piacon, igaz, hogy ennek kb. a háromnegyede 8.1.

Nem a Facebook az egyetlen cég, amelyik elkezdi leépíteni az alkalmazástámogatást a Microsoft mobilos platformján. Maga a redmondi cég is úgy döntött, megszünteti a Skype támogatását a Windows RT, WP8 és WP8.1-en. Sőt, a Minecraft sem kap több frissítést WP eszközökön.

(Forrás: penzugyguru.hu; itcafe.hu; kép: google)