Jump to content

Öt egyetem, ahol megéri diplomát szerezni

2016. 08. 31. 15:29

Az emolument.com felmérést készített arról, hogy melyik európai egyetemen szerzett diplomával lehet a legjobban keresni. Lássuk a legjobb öt egyetemet!

5. London Business School, Egyesült Királyság

- £102,000 (36 millió 720 ezer forint/év)

Az európai ranglista szerint ebben az iskolában a legjobb az üzleti és menedzsment képzés. Kis campus, ezért aránylag kevesen tanulhatnak itt, mégis túljelentkezés van, nagyjából annyira népszerű, mint Harvardra.

4. Zurich University of Applied Science, Svájc

- £127,000 (45 millió 720 ezer forint/év)

Ez a második legnagyobb egyetem Svájcban. Képzései nem korlátozódnak egyetlen nagy területre: építészeti, egészségügyi, nyelvészeti, és jogi tanulmányoktól kezdve itt szinte mindenre van lehetőség.

3. Swiss Federal Institute of Technology in Zurich, Svájc

- £135,000 (48 millió 600 ezer forint/év)

Magyarul Szövetségi Műszaki Főiskola. Az egyik legrangosabb európai felsőoktatási intézmény a kémia, a fizika, a villamosmérnöki tudományok és a számítástechnika területén. Eddig 20 Nobel-díjas tudóst nevelt ki.

2. University of Zurich, Svájc

- £140,000 (50 millió 400 ezer forint/év)

Itt tanult Albert Einstein, és szinte az összes svájci elnök - és talán ennyi elég is ahhoz, hogy képet kapjunk az oktatás színvonaláról. Jelenleg hét kar közül választhatnak a hallgatók: filozófia, humán orvostudomány, gazdasági jog, Matematika és Természettudomány, a teológia és állatgyógyászat.

1. University of St. Gallen, Svájc

- £160,000 (57 millió 600 ezer forint/év)

Az 1898-ban alapított egyetem az üzleti adminisztráció, közgazdaságtan, jog, és a nemzetközi ügyekre szakosodott. Annak ellenére, hogy az egyik legkisebb svájci egyetem, a Financial Times szerint a világ egyik vezető üzelti felsőoktatási intézménye. Több nagy bank vezére is itt végezte tanulmányait.

(Forrás: penzcentrum.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)