Jump to content

Ezek a legjobb éttermek most Budapesten - itt a toplista

2016. 05. 24. 22:34

A külföldieknek is megvan a véleménye arról, hogy melyek az igazán jó helyek a fővárosunkban. Ez alkalommal a The Times c. brit napilap utazási oldalán jelent meg egy lista, ami bemutatja azt a 10 helyet, ahol szerintük érdemes enni és inni Budapesten. Mutatjuk a külföldi tesztelők tapasztalatait is.

Borkonyha

Cím: 1051 Budapest, Sas utca 3.

Tapasztalatok: Budapest egyik Michelin-csillagos éttermében az ételek legalább olyan emlékezetesek, mint az étterem neve. A személyzet is nagyon kedves és legalább 200 féle (többnyire magyar) borból válogathat az, aki idelátogat.

Cafe Kör

Cím: 1051, Budapest Sas utca 17.

Tapasztalatok: Az étterem falát a városról készült történelmi képek díszítik, ami központban közvetlenül a Szent István Bazilika mellett található. De érdemes vigyázni, mert itt csak készpénzzel fizethetünk.

Szimpla Kert

Cím: 1075, Budapest Kazinczy utca 14.

Tapasztalatok: Budapest egyik legnépszerűbb és legkülönlegesebb romkocsmája a Szimlpa Kert. Ahová betévedve élő zene és a mennyezetről logó székek és televízió vár ránk.

Chess Restaurant

Cím: 1074, Budapest Dob utca 63.

Tapasztalatok: Itt találni a legfinomabb halat Budapesten. A helyszínen megbabonáz a  feke-fehér csempe, mintha csak egy sakktáblán lennénk.

Onyx

Cím: 1051. Budapest Vörösmarty tér 7.

Tapasztalatok: Ebben a Michelin- csillagos étteremben tényleg minden olyan szép, mint a képen. Az 55 fős étkezőben hatalmas tükrök és plüss székek fogadnak minket.

Múzeum Kávéház és Étterem

Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 12

Tapasztalatok: Amikor belépünk a Múzeum Kávéházba, akkor olyan mintha visszarepülnék az időben. Ez nem is meglepetés, hiszen a hely 1885-ben nyitott akkoriban pedig írok és politikusok jártak ide.

Kiosk Budapest

Cím: 1056 Budapest, Március 15. tér 4.

Tapasztalatok: A Duna mellett csodálatos a kilátás. Az éttermet egy korábbi egyetemi színházból alakították át, ez pedig meg is látszik rajta. Bent hatalmas ablakok, nagy erkélyek és különleges fényekkel találkozhatunk.

Terminal Étterem és Bár

Cím: 1051 Budapest, Erzsébet tér 11.

Tapasztalatok: Az étterem helyén régen egy buszpályaudvar volt - innen ered a neve. Ez az iszonyatosan trendi hely pedig nagyon népszerű a helyiek körében. A menü pedig egyesíti a modern és hagyományos magyar ételeket.

Dionysos Taverna

Cím: Budapest 1056, Belgrád rkp. 16.

Tapasztalatok: A halnak számtalan variációjával találkozhatunk itt. Ha az időjárás engedi, akkor üljünk ki a teraszra, ahonnan ráláthatunk a Gellért-hegyre.

Boutiq Bar

Cím: Budapest 1061, Paulay Ede u. 5.

Tapasztalatok: Itt szolgálják fel a legjobb koktélokat Budapesten. Aki erre jár, az pedig mindenképpen próbálja ki az Unicumot - ami több, mint 40 gyógynövényből készül és tölgyfahordóban érlelik.

(Forrás: penzcentrum.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)