Jump to content

Nagytakarítás élelmiszerekkel

2013. 03. 26. 00:00

A tavaszi nagytakarításhoz nem muszáj mindig a legújabb és legdrágább, szupermarketekben kapható drága vegyszereket felhasználni. Azok sok esetben helyettesíthetők a háziasszonyok által régóta használt konyhai alapanyagokkal is.

Az ablaktisztítás során például nagy hasznát vehetjük a minden konyhában megtalálható ecetnek, amely akár a legmakacsabb szennyeződéseket is képes eltakarítani. A bútorok portalanításához a drága spray-k helyett hatákony megoldás lehet a citromlé felhasználása, míg a fényezéshez citromfűolaj és olívaolaj keveréke lehet a legalkalmasabb.

A modern vegyipar a padlótisztításra is számtalan megoldással rukkol elő, ám ezeknek olcsó és akár megbízhatóbb versenytársa lehet az egyszerű növényi szappan, amit egyszerűen a felmosóvízben kell feláztatni. A linóleumpadló fényeézéséhez érdemes növényi olajat felhasználni, a parkettához pedig a kicsit drágább - ám a vegyszereknél még mindig olcsóbb lenolaj-citromlé keveréket választhatjuk.

A szőnyegek tisztítására a konyhasóval történő kefélés is alkalmas, a lakás mesterséges illatosítása helyett pedig használjunk illóolajat és füstölőket! És persze szellőztessünk sokat!

Forrás: HáziPatika

Fotó: Free Digital Photos