Jump to content

Ne dőljön be a hamis gyógyszernek!

2013. 03. 25. 00:00

A hamis gyógszerkészítmények terjesztői gyakran irreálisan olcsó ajánlatokkal próbálják meg elszédíteni a gyanútlan vásárlókat. Figyeljünk oda, mert a vilgáhálón kapható álorvosságok sokszor nemcsak hatástalanok, hanem egészségünket is veszélyeztetitk!

Tudta ön hogy a 2011-es évben összesen mintegy 493 millió forint értékű hamis gyógyszerkészítményt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal?

Az interneten számos webpatika árul ismeretlen eredetű, sokszor hamisított gyógyszereket. Ezek szinte minden lényeges tulajdonságukban eltérnek a valódi orvosságoktól, tehát a valódiaktól eltérő csomagolásuk, a címkézésük, a megnevezésük, az összetételük, az eredetük, a gyártójuk, a hatásuk, a származási országuk és forgalmazójuk adatai is.

Az illegális és hamisított készítmények évente mintegy 300 ezer ember életét veszélyeztetik Magyarországon. Ezért az interneten árusított, legtöbbször postán kiszállított pirulákkal kapcsolatban nem árt óvatosnak lenni - hiszen senki sem szeretné saját egészségét veszélyeztetni és a szervezett bűnözést támogatni vásárlásaival. A hamis gyógyszer fogyasztása nem spórolás.

Forrás: HamisGyógyszer

Fotó: Free Digital Photos