Jump to content

Kiránduljon a hosszú hétvégén!

2013. 03. 14. 00:00

A túrázás nemcsak tartalmas és egészséges, de viszonylag olcsó és egyre diavtosabb kikapcsolódási formának számít. A Dívány összegyűjtött néhány remek úticélt közel a fővároshoz.

Ha a lehetséges kirándulási úticélokat nézzük, akkor igazán sok lehetőséget találunk akkor is, ha mindenképen a fővároshoz közel szeretnénk túrázni. A Dívány szeritn például a Normafa számít a kirándulók örök kibúvójához - hiszen az egyébként nagyon szép kilátás eléréséért valójában a várost sem kell elhagynunk.

De ha a Libegőnél többre vágyunk, akkor ott van például Gödöllő - a romantikus kiváros a fővároshoz igazán közel van, ráadásul meglátogathatjuk a gyönyörű Grassalkovich-kastélyt is vagy megnézhetjük az arborétumban megtalálható természeti szépségeket.

Ha az élővilág állati oldalára vagyunk kíváncsiak, akkor ideális program lehet a Budakeszi Vadaspark meglátogatása, ahol nem egzotikus élőlényeket, hanem természtes közegükkel harmóniában élő vadakat tanulmányozhatunk

Ezeknél kicsit messzebb van Esztergom, viszont a határmenti város történeti nevezetességeinek megtekintése feledhetetlen élmény lehet. Akár a szomszédos Párkányt ismeglátogathatják a határ másik oldalán, a Mária Valéria-hídról azonban ne felejtsenek el visszanézni a gyönyörű Bazilikára.

Forrás: Dívány

Fotó: Free Digital Photos