Jump to content

Hol vannak az egészséges alapanyagok?

2013. 03. 13. 00:00

A valóban friss és egészséges alapanyagok kiválasztása nem egyszerű feladat - különösen akkor nem, ha a döntés során a pénztárcánkra is figyelünk. A Nők Lapja Café cikke segít eligazodni az E-számok világában.

A gyártók az élelmiszerek tartósságának és szépségének fokozása érdekében használnak fel különféle mesterséges anyagokat, azonban a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa szerint "végül annyira túllőttek a célon, hogy az eltarthatóság már fontosabb szempont, mint az, hogy megbízható alapanyagok kerüljenek egy élelmiszerbe”.

Emiatt minden fogyasztónak érdemes tisztában lennie azzal, hogy mely anyagok milyen hatással vannak egészségünkre és mely élelmiszereket fogyaszthatjuk élvezettel, biztonsággal. Az alábbi cikk beszámol az egészséges életmódhoz elengedhetetlen táplálkozási tudatosság mibenlétéről, valamint beszámol azokról az anyagokról is, amelyeket ugyan az élelmiszeripar nagyüzemben, E-számként használ, mégis természetesnek tekinthetőek.

A cikk életmódot váltó nőket, bloggereket és szakembereket kérdez meg a tudatos táplálkozás mibenlétéről.

Forrás: Nők Lapja Café

Fotó:Free Digital Photos