Jump to content

Négy nyertes a GYSEV biztosítási beszerzésén

2012. 01. 26. 00:00

A kiírt öt tenderből négyben hirdettek nyertest, összesen 91,6 millió forint értékben.

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. komplex biztosítására kiírt tárgyalásos közbeszerzést a Groupama Garancia, az Union, és a Generali-Providencia biztosítók, valamint a Chartis Europe S.A. Magyarországi Fióktelepe nyerték nettó 91,6 millió forinttal.

A vagyon- és felelősségbiztosítás nyertese a Groupama Garancia Biztosító lett nettó 25,9 millió forintos ajánlatával, a GYSEV a díjat 25 millió forintra becsülte. A vasúti- és nem vasúti baleseti felelősségbiztosítás nyertese az Union volt, nettó 52,7 millió forinttal, szemben az 50,3 millió forintos becsléssel. A csoportos élet-és balesetbiztosítás viszont olcsóbb lett a becsültnél: a Generali-Providencia Biztosító 11,9 millióért vállalta, a becsült 16 millió forint helyett. A csoportos utasbiztosítás nyertese a Chartis Europe S.A. Magyarországi Fióktelepe 1 millió forinttal, a becsült díj viszont csak 800 ezer forint volt.

A fuvarozói és szállítmányozói felelősségbiztosítás, valamint a géptörés biztosítás eredménytelen lett, mivel a biztosítók túl drága ajánlatokat adtak.