Jump to content

Az év üzletembere: Soós Csaba

2011. 11. 27. 00:00

Szombaton nyolcadszor adták át ünnepélyes gálaest keretében az Ernst and Young Az év üzletembere díjakat. 2011-ben Az év üzletemberes Soós Csaba lett, aki az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. elnökeként tevékenykedik.

A Független Bírálóbizottság további elismeréseket is kiosztott: a Példakép Zwack Péter, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tiszteletbeli elnöke, a Merész újító Matusz Balázs, a Matusz-Vad Zrt. elnök-vezérigazgatója, és a Jövő ígérete Bolyki János, a Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa lett.

Soós Csaba kitüntetését a bizottság a következőkkel indokolja: felismert egy meghatározó piaci rést, amivel sikerült berobbannia a magyarországi piacra. A vállalkozó – a tőkepiac bizalmának és támogatásának megszerzése után – a sikertörténetet az európai piacon is folytatta. A 4 millió forintos tőkével alapított cég ma 26 milliárdos tőzsdei vállalatként működik – mindezt a gazdasági válság körülményei között sikerült megtenni.

A cég szolgáltatásai az ügyfelek számára modern és biztonságos infrastruktúrát nyújtanak, amelyek energetikai megtakarításhoz vezetnek. A vállalkozás szem előtt tartja a fenntarthatóságot is, hiszen a helyben megtalálható erőforrásokra koncentrál – ez nemzetgazdasági jelentőséget is eredményez az E-Star számára.

Az Ernst and Young 1986-ban Amerikában alapította meg az „Entrepreneur Of The Year” nevű programot. Ez tulajdonképpen egy védjegyoltalmat birtokló üzleti díj, amely – egyedülálló módon – nemzetközi szinten működik. A díjat Magyarországon 2003 óta adják át az adott év hazai sikerszereplőinek.