Jump to content

Kósa: A kormány kiáll álláspontja mellett

2011. 11. 24. 00:00

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke csütörtök reggel a TV2 Mokka című műsorában leszögezte: a kormány az IMF-fel folytatott egyeztetések során számos kérdésben ki fog állni álláspontja mellett.

A kabinet Kósa szerint nem fogja feladni az személyi jövedelemadó alapú családtámogatás megtartását és a nyugdíjak reálértékének megőrzését sem – jelentette ki Kósa. „A válságadókra a kormány szerint szükség van, mert nem lehetséges, az hogy a válság következményeit kizárólag az adófizetők fizessék meg” - magyarázta a politikus.

Az alelnök hozzátetette: a kormány ezen kívül foglalkoztatási szempontjait sem szeretné feláldozni, illetve komoly cél marad a kis és középvállalkozások támogatása is. Mind a Nemzetközi Valutaalap, mind a magyar kormány vélhetőleg feltételekkel fog előállni, a most kezdődő tárgyalások során pedig a felek megpróbálják majd közelíteni álláspontjukat egymáshoz – fejtette ki Kósa Lajos.

Kósa úgy véli: nem állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Magyarország az IMF ellen hangolja a gazdaságpolitikáját, noha erről Matolcsy György beszélt a múlt héten az Országgyűlés előtt. A kormány célja többek között az erős árfolyamkitettség enyhítése, valamint a bérek, a gazdaság és a foglalkoztatás növelése. „A céloknak vannak eszközei, az IMF egy eszköz lehet” - fűzte hozzá.