Jump to content

Kötelezők: sok az újrakötés, nagy az áresés

2011. 11. 16. 00:00

Sokan mondják fel meglévő kötelezőjüket, hogy később ugyanannál a biztosítónál olcsóbb havidíjakkal köthessen újabb szerződést - állítja a kötelező.hu.

A Netrisk.hu és a kötelező.hu közzétette tapasztalatait a félidőnél tartó gépjármű felelősségi biztosítási kampány kapcsán. A kötelező.hu azt hangsúlyozta, hogy a korábbi tapasztalatokhoz képest igen magas a biztosítások újrakötésének száma, míg a Netrisk az újból bekövetkező áresés és a kiegészítő szolgáltatások népszerűsödését emelte ki.

A biztosítók továbbra is büntetik a hűséget, hiszen jobban megéri felmondani, majd kedvezőbb áron újrakötni a kötelezőket – állítja a kötelező.hu közleménye. Eképp cselekedik az autósok 37 százaléka – tavaly ez az arány csak 25 százalékot tett ki. A portál legtöbb ügyfele az K&H-t, az Uniquát, vagy a Köbét választja a legnagyobb növekedést pedig az Uniqua, a Genertel, illetve a Wabard produkálja.

A Netrisk is hasonló sorrendet közölt: náluk az első százezer megkötött biztosításból 24 ezret az Uniqa, 14 ezret a KÖBE, 13 ezret a K&H, 10 ezret a Posta, 8700 darabot pedig az Allianz tudhat magáénak. Ez a sorrend a kampány fele után már valószínűleg nem változik, noha a baleseti adó elfogadása élénkítheti az utolsó hetet. A Netrisk népszerűnek értékelte a kiegészítő termékeket is, amelyek közül a legpopulárisabbnak a casco számít. Tavalyhoz képest megkétszereződött az ilyen szolgáltatást igénybevevő ügyfelek száma a portálon.