Jump to content

Óriási üzletet kötött George Clooney

2017. 06. 23. 19:17


Egymilliárd dollárért vásárolja meg a Diageo brit szeszesital-gyártó cég a Casamigos tequilavállalatot, amelynek George Clooney az egyik társalapítója.

"Ha négy évvel ezelőtt valaki azt kérdezi tőlünk, hogy lesz-e valaha egy egymilliárd dollárt értékű cégünk, nem hiszem, hogy igennel feleltünk volna" – idézte az Oscar-díjas amerikai színész és rendező közleményét az amerikai média.

A londoni székhelyű Diageo, amely egyebek között a Johnnie Walker, a Smirnoff és a Guinness márkák tulajdonosa, első körben 700 millió dollárt fizet a Casamigosért, majd tíz év alatt további 300 millió dollárt fizet ki, amennyiben a befektetése megtérülni látszik.

Clooney 2013-ban alapította a tequilacéget barátjával, Rande Gerberrel, aki nem mellesleg Cindy Crawford férje, valamint Mike Meldman üzletemberrel.

A színész és Gerber többször is szerepelt a Casamigos reklámjaiban. A Diageo szerint az alapítók továbbra is fontos szerepet fognak játszani a márka népszerűsítésében és némi beleszólásuk is lesz annak jövőjébe.

Clooney ezzel a világ egyik legsikeresebb színész befektetőjévé lépett elő, eddig sem csekély vagyonának értéke hirtelen megtöbbszöröződött.

(Forrás: sikeresceg.hu; mti.hu; kép: google)