Jump to content

Borbás Marcsi nem tart lomokat a garázsban

2012. 10. 07. 00:00

Utálom, ha olyan dolgok vesznek körül otthon, amelyek valójában feleslegesek, ezért nem is vásárolok ilyeneket – mondta a Narancsjuice.hu-nak Borbás Marcsi. A Gasztroangyal és a Négy szellem című műsorok vezetője elsősorban az élelmiszeren és a tisztítószereken tud sokat spórolni, de a befektetések egyáltalán nem érdeklik, ezért ezekhez nincs is érzéke.

A legtudatosabb az élelmiszerek vásárlásában vagyok – vallotta magáról Borbás Marcsi. Mint fogalmazott, inkább kevesebbet vesz, de a minőségre mindig odafigyel, az egészségtelen dolgokat pedig messze elkerüli. - A két nagymamától megtanultam, hogy an lehet minimális költségből finom és változatos ételeket készíteni, és ezen akár sok tízezer forintot is lehet spórolni – mesélte a műsorvezető. Hozzátette, szerinte egy nő ezen kívül még a tisztítószereken tud sokat megtakarítani, hiszen „számos vegyszer kiváltható némi praktikával is”.

Borbás Marcsi egyébként sem szokott átgondolatlanul költeni, és ruhavásárlásra is csak ritkán szánja el magát. - Utálom, ha otthon olyan kacatok vesznek körül, amik valójában feleslegesek, ezért nem is veszek ilyeneket, így nincs is tele a garázs lomokkal – húzta alá.

- Azt gondolom, hogy az időben előrehaladva egyre tudatosabbá válok a pénzügyek kezelésében – jegyezte meg a műsorvezető. Hozzátette, ennek ellenére nem vezeti papíron a család kiadásait és bevételeit, pedig ezt már számtalan alkalommal elhatározta. - Egyszer egy rövid ideig tudtam ezt csinálni, és azt tapasztaltam, hogy működik a dolog, valóban rendkívül fegyelmezetté teszi az embert a pénzének beosztásában – fejtette ki.

A saját módszere ezzel szemben az, hogy amikor látja: fogy a pénz a számláján, inkább elkerül mindenféle üzletet, nehogy elcsábuljon, vagy nem is megy sehova, hogy még véletlenül se költsön pénzt. - Nem vennék soha semmit áruhitelre. Rosszul is lennék, ha emiatt hosszú ideig fizetnem kellene a törlesztést – hangsúlyozta Borbás Marcsi.

Az m1 műsorvezetője rendszeres megtakarítással rendelkezik. Ehhez egy külön számlát nyitott, ahova a havonta beérkező fizetés egy részét automatikusan átutalja. - Nincs jó befektetési érzékem, mert ez a terület egyáltalán nem érdekel. Ilyen kérdésekben a férjemre sem tudok támaszkodni, de így legalább nem veszünk össze a pénzügyek miatt – mondta Borbás Marcsi. Hozzáfűzte, egy barátnője szokott neki megtakarítási formákat ajánlani, de állandóan elfelejti lekötni a pénzét ezekbe, noha a barátnőjének rendre bejönnek a számításai.