Jump to content

Újabb bank kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket

2017. 08. 21. 15:44


A Raiffeisen Bank Zrt. is megkezdheti a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek kihelyezését, a termékek forgalmazásának kezdő időpontját a hitelintézet határozza meg - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A Raiffeisen Bank tervei szerint a fogyasztók szeptember elejétől igényelhetik a minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket. 

Korábban az MKB, a K&H, az FHB, az Erste, illetve 48 takarékszövetkezet, a Pannon Takarék Bank és a Mohácsi Takarék Bank már korábban elnyerte a jogot az MNB-től a fogyasztóbarát lakáshitelek folyósítására. Az FHB-nál július 1-jétől, az Ersténél július 24-étől, a takarékszövetkezeteknél pedig szeptember elsejétől igényelhetők a hitelek.

A jegybank a minősítési keretrendszer megalkotásával sztenderdizált, egyszerűen összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzőkkel rendelkező lakáshiteltermék elterjesztését tűzte ki célul. Az MNB a piaci szereplőkkel és a fogyasztókkal folytatott intenzív konzultáció eredményeképp a minősítés koncepcióját és a hozzá kapcsolódó pályázati kiírást úgy alakította ki, hogy a fogyasztói igényeket minél inkább kielégítő, a piaci versenyt erősítő és a hitelkiváltásokat ösztönző termékek forgalmazása indulhasson meg.

A május 19-én közzétett pályázati feltételek alapján június 1-jétől pályázhatnak a  hitelintézetek a minősítés elnyerésére. A minősített fogyasztóbarát lakáshitelek termékismertetőit az MNB minositetthitel.hu oldalán érhetik el a fogyasztók.

(Forrás: mti.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)