Jump to content

Megszűnik a MobilTárca, és a Vodafone is leszámol a MyWallet alkalmazással

2017. 01. 31. 10:25

Az OTP hirdetményei között már egy ideje elérhető, a Telekom pedig üzenetben értesítette az ügyfeleket és az appot letöltőket: áprilistól megszüntetik a MobilTárca szolgáltatásukat, a bank pedig a kizárólag a MobilTárca vagy a Vodafone Wallet alkalmazásban megjelenő kártyát, a Mastercard Mobile Paypass kártyát dobja a kínálatából. A Vodafone is leszámol a MyWallet alkalmazással.

10 ezer ügyfél bánkódhat

A Telekom most megszűnő applikációja az elsők között adott lehetőséget Magyarországon arra, hogy NFC-képes mobilunkkal és egy erre képes SIM-kártya segítségével a telefonnal végezzünk egyérintéses fizetést az arra alkalmas POS terminálokon. Az alkalmazást körülbelül 10 ezren töltötték le androidos mobileszközre, a fizetés mellett SuperShop pontgyűjtőkártya, illetve megvásárolt jegyek tárolására is alkalmas volt a szolgáltatás.

A Vodafone nem indokolta döntésének okát, mindössze annyit közölt, hogy a virtuális bankkártya február 1-től nem igényelhető.

... és a hozzá tartozó bankkártya sem

A bankkártya az OTP tájékoztatása szerint az összes kibocsátott kártyát érinti, 2017.04-01-től a kártyák már nem lesznek használhatóak. A kártya 2017.01.31-ig igényelhető, 2017.02.01-től az új kártya igénylés felfüggesztésre kerül.

Mi annak az ügyfélnek a teendője, akinek élő szerződése van és a kártya díját is kifizettek?

Egyenlőre csak annyi derül ki a közleményből, hogy a kártya 2017. április 01-jét követő időszakra vonatkozó időarányos éves díja jóváírásra kerül az ügyfelek részére, továbbá a 2017.01.01-től igényelt új kártyák kibocsátási díja és a pótkártya díja utólagos jóváírással elengedésre kerül a megszüntetésére való tekintettel.

(Forrás: penzugyguru.hu; privatbankar.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)