Jump to content

Csaknem 150 cég képviselteti magát a ma kezdődő állásbörzén

2017. 10. 11. 11:09

Csaknem 150 cég képviselteti magát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi, K. épületében szerdán megnyílt kétnapos állásbörzén, ahol a kiállító cégek több mint fele keres informatikusokat, villamosmérnököket és gépészmérnököket, de egyebek mellett közgazdasági, jogi, pénzügyi, természettudományi, bölcsész és egyéb műszaki-, valamint közlekedési- és vegyészmérnöki pozíciót is kínálnak a kiállítók - közölte a Műegyetemi Állásbörze Szervezőcsapata.

Az ország legnagyobb múlttal rendelkező állásbörzéjén, amelyet idén már 45. alkalommal rendeznek meg, több ezer magyarországi és külföldi állásajánlat közül válogathatnak a friss diplomások és a tapasztalt, felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállalók.

Az állásbörzére az ország minden részéből és külföldről is érkeznek kiállítók a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre.

A csaknem 150 kiállító cég 59 százaléka szakmai gyakornoki programokra is keres jelentkezőket, 33 kiállító pedig szakképzettséget nem igénylő pozíciókat is meghirdet - tették hozzá.

A kétnapos rendezvényre a belépés ingyenes, a helyszínen több felkészítő program is várja az álláskeresőket, többek közt lesz próbainterjú, stílus- és önéletrajz tanácsadás, valamint önismereti tréning is.

A legtöbb állásajánlat már online is elérhető a www.allasborze.bme.hu oldalon - olvasható a Műegyetemi Állásbörze Szervezőcsapatának közleményében.

(Forrás: penzugyguru.hu; mti.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)