Jump to content

Több fiókját is összevonja az Erste

2017. 06. 04. 18:26



A megváltozott ügyfélszokásokkal magyarázza a bank a lépést. Az első lépésben négy nagyvárosban összesen nyolc fiókját vonja össze egy másik ott működővel, egy településen pedig bezárja a bank a fiókját.

A közlemény szerint a döntés a szokásos éves felülvizsgálat eredményeképpen született meg, s az is indokolta, hogy az összevonással és bezárással érintett egységeknél nyáron, illetve ősszel lejár a bérleti szerződés.

Az összevonással érintett fiókok a következők: Budapesten a Baross téri, a XIII. kerületi Béke téri, a Deák téri, a Heltai Jenő téri, a Rákóczi téri, Debrecenben a Hatvan utcai, Pécsett a Diana téri, Miskolcon a Városház téri. Az összevonások után az ügyfelek továbbra is elérhető közelségben kereshetik fel az Erste fiókjait. Egyetlen olyan település lesz, Hatvan, ahol megszűnik az Erste jelenléte, mivel itt a forgalom nem indokolja a fiók további működtetését - olvasható a közleményben.

A fiókok összevonását, illetve a hatvani fiók megszüntetését a hitelintézet június 30-án hajtja végre, előtte kifüggesztik az adott banki egységekben, hogy az ügyfelek kiszolgálását melyik másik fiók veszi át. Hozzátették, hogy az érintett fiókokban dolgozó kollégák többségének igyekeznek a bankhálózaton belül új lehetőséget találni.

Az Erste jelenleg egy új fióki modell bevezetésén dolgozik, melynek tesztelését ebben az évben kezdi meg. Az új koncepció szerint átalakított, első új típusú fiók ősszel nyílik meg.

(Forrás: penzugyguru.hu; mti.hu; kép: google)