Jump to content

A legnagylelkűbb dolgozói juttatás

2017. 07. 03. 18:18



Az amerikai Boxed cég nem cafetériát, babakelengyét, vagy rövidített pénteki munkanappal hálálja meg dolgozóinak a kemény munkát. Sokkal többet ad nekik.

A delish.com cikke szerint a kiszállítással foglalkozó, nagykereskedelmi mobilalkalmazás vezérigazgatója, Chieh Huang felajánlotta, hogy fedezi bármely alkalmazottjának esküvőjét, illetve dolgozói gyermekeinek főiskolai tanulmányait.

A nagy bejelentés alkalmával Huang elmondta, nagy fejtörést okozott neki, hogy hogyan tudná segíteni az alkalmazottakat. Az egyik dolgozó, Marcel története adta az ötletet. Marcel a hét minden napján, dupla műszakban dolgozik, hogy fedezni tudja esküvője költségeit, emellett beteg édesanyjáról is gondoskodik.  A Boxed raktárában járva tudta meg, több alkalmazottja is Marcelhez hasonló háttérrel rendelkezik. „Tudván azt, min mennek keresztül az emberek, és azt, hogy lehetőségem van ezen javítani, mindenképp kellett tennem valamit” – mondta egy interjúban.

A legnagylelkűbb része a dolognak az, hogy a pénz valóban a vezérigazgató zsebéből jön: Huang egy nonprofit szervezetnek juttatja el fizetése egy részét, mely utána a házasulandó alkalmazottaknak adja a kellő összeget.

(Forrás: penzugyguru.hu; hvg.hu; delish.com.)