Jump to content

Indulnak a New York-i fapadosok

2017. 02. 25. 17:27

Júniustól jön az amerikai légitársaságok "rémálma", ugyanis a Norwegian Air diszkont légitársaság nyártól indítja keskenytörzsű járatait a tengerentúli desztinációkra, a viteldíj pedig minden eddiginél alacsonyabb lenne, akár 65 dollár.

Az amerikai társaságok fizetik az egyik legmagasabb adót az USA-ban. Már korábban is tárgyaltak Trump-pal az adócsökkentésről. Nem elég, hogy a magas adótétel és az emelkedő olajár satuba fogja ezeket a cégeket, de az európai és közel-keleti peerek a jóval kedvezőbb jegyáraikkal az utazóközönség egy részét is elszívják - hívta fel a figyelmet Equilor befektetési szolgáltató.

A Norwegian alig 20 ezer forintos ajánlata szintén visszaveti a Delta, a United és az American Airlines forgalmát. A norvég diszkont légitársaság a skóciai Edinbrughból New York-ba, Providencebe, illetve Hartfordba indítja járatait. Az utazás sajátossága, hogy az eddig megszokott szélestörzsű, 787-es gépek helyett a Norwegian a keskenytörzsű 737 Max gépeit állítja erre az útvonalra.

A kb. 20 ezer forintos repülőjegyért cserébe fel kell hagyni a kényelem iránti vágyunkat. Ki-ki maga döntse el, hogy a közel 7 órás feszengés és kényelmetlenség megéri-e ezt az árat.


(Forrás: penzugyguru.hu; mti.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)