Jump to content

Színészek, akiknek nem is kellett volna dolgozniuk

2017. 01. 17. 20:16



Ha azt gondolnánk, hogy a színészek mind lentről kezdik és bagóért vállalnak el karrierjük kezdetén egy-egy kisebb szerepet, nagyot tévednénk. Vannak ugyanis olyanok a pályán - tisztelet a kivételnek persze - , akik tehetségesek és pluszban még gazdag családból is származnak, így biztos, hogy nem a pénz miatt vállaltak szerepeket.

Gwyneth Paltrow

A vékony, magas, szőke Gwyneth Paltrow maga a megtestesült elegancia, és jól állnak neki az olyan szerepek, ahol olyasvalakit játszik, aki ezüstkanállal a szájában született. Ez nem véletlen, hiszen maga is jólétben, sőt, luxusban nevelkedett. A jólétet édesapja, Bruce Paltrow biztosított a családnak, aki elég régóta a TV-s szakmában tevékenykedik, ugyanis sikeres TV producer.

Kristen Stewart

Az Alkonyat filmek tinisztárja gyerekszínészként kezdte a pályáját, de nem a pénz miatt kellett elmennie robotolni. Kristen ugyanis Los Angelesben nőtt fel a TV producer John Stewart és az ismert filmrendező és forgatókönyvíró, Jules Mann-Stewart gyerekeként. A pár minden megadott a kislánynak és két testvérének: a házukat például Alice Csodaországban tematikára terveztették meg és rendezték be – és amikor a gyerekek kinőtték, 1,75 millió dollárért dobták piacra.

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan nem túl tehetséges színésznő, valljuk be. Kapásból nem is tudnánk megemlíteni, hogy utoljára mikor és miben játszott, inkább botrányai miatt meghatározó tényező Hollywoodban (most épp az iszlám vallásra való áttérése miatt szerepel a címlapokon). Sosem kellett szűkölködnie, hiszen édesapja, Michael Lohan a Wall Street egyik tőzsdecápája volt – az anyuka, Dina pedig táncosnő és színésznő. A kis Lindsay és három testvére Long Island legmenőbb részén, Cold Spring Harborban nőttek fel.

Maggie Gyllenhaal és Jake Gyllenhaal

Jake és Maggie Gyllenhaal apai ágon visszavezethető egy patinás svéd főnemesi család leszármazottai. A testvérpár szülei a showbizniszben gazdagodtak meg Stephen Gyllenhaal rendezőként ismert, felesége Naomi Achs pedig forgatókönyvíróként. Igaz, a család megbecsüli és privilégiumnak tartja a jólétet – a két gyereknek annak idején önkénteskednie kellett egy hajléktalanszállón, hogy tudják, miként élnek mások.

Edward Norton

Edward Norton családja a vagyonát az ingatlanfejlesztésből szerezte. Anyai nagyapja, James Rouse volt Amerika egyik legsikeresebb ingatlanfejlesztője és befektetője, aki még új városokat is tervezett a szokásos irodaépületek és bevásárlóközpontok mellé. Építészkörökben rendkívül ismert volt, egyik legnépszerűbb munkája a Faneuil Hall vásárcsarnok, Boston egyik legnépszerűbb látványossága.

Sigourney Weaver

Sigourney Weaver édesapja nem akárki volt: Sylvester Laflin "Pat" Weaver, Jr. akinek családja már generációk óta Új-Anglia arisztokráciájához tartozott, 1949 és 1956 között az NBC-nél dolgozott, az utolsó három évben a tévétársaság igazgatójaként, majd számos más társaságnál kamatoztatta tudását. A még Susan névre hallgató kislány Manhattanben nőtt fel, csakis elitiskolákba, majd a Stanfordra járt, ahol az egyik elit diákegylet tagja volt.

(Forrás: penzugyguru.hu; port.hu; kép: google)