Jump to content

Mobil nélkül egy lépést sem! Megszállottak vagyunk

2016. 09. 27. 18:46


„Jelentés az internetgazdaságról” címmel készített közös felmérést az eNET és a Telekom. A tanulmányból kiderül, hogy a lakosság egyre nagyobb része van folyamatosan online.

A felnőtt magyar internetezők kétharmadának van okostelefonja, negyedének pedig tabletje. Ezeken az eszközökön 98 százalékuk – nagyjából 3,5 millió ember – wifin keresztül, 2,6 millió ember pedig mobilnet-előfizetéssel szörfözik az interneten.ű

Mert ha nincs térerő....

A folyamatos online jelenlét, valamint az internet nyújtotta kényelmes és gyors tájékozódás miatt nagy mértékben befolyásolja például a nyaralásunkat a megfelelő térerő és a wifi. Egyre többen szervezik nyaralásukat a hordozható kütyük segítségével – egyharmaduk az időjárást és a térképet bújja nyaralás közben a telefonján, negyedük pedig magát a szállásfoglalást és a szervezést is a telefonján bonyolítja.

A gyors és pontos tájékozódás különösen nagy szerepet kapott a megkérdezettek körében, ezen belül is a közlekedési lehetőségek a legnépszerűbbek, ennek a válaszadók háromnegyede nézett utána a telefonján nyaralás közben. Ezt követően a helyi programokról (70 százalék) és a helyi éttermekről, szórakozóhelyekről kerestek információt a magyarok.

(Forrás: MTI / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)